Lupef

Lunds universitets politiska och ekonomiska förening, är en politiskt och religiöst obunden förening som är ideell och riktar sig till alla studenter med ett intresse för politik, ekonomi och samhällsdebatt. Föreningens syfte är att bevaka studenternas intressen samt att stimulera till politisk och ekonomisk debatt vid Lunds universitet.

Senaste inläggen

Livet

Hela livet handlar om förändring. Situationer som kommer forma dig som individ sker ständigt och du kan inte göra någonting åt det eller det kanske var en negativ inställning.

Fotbollens gränser

Politiken i fotbollen är ständigt närvarande, och egentligen inget nytt. När gränserna hela tiden tänjs blir det däremot lätt att göra övertramp, något som VM i Qatar har inneburit för idrotten.

Fredagjouren

I vinterns mörker kan en känsla av dysterhet lägga sig över oss alla. Denna korta berättelse är tänkt att muntra upp och påminna om en underlig aspekt av livet: att kanske runt hörnet väntar något oväntat, något fint och bra.

Skånes mest ouppskattade förvaltning

Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och är förmodligen en av Sveriges mest otacksamma organisation. När kommunaltrafiken är en så stor del av många människors vardag är det lätt att minnas när det går dåligt. I min vardag i Skånetrafiken upplever jag motsatsen, och undrar ofta varför fler inte älskar Skånetrafiken.

Lupef

Kontoret

AF-borgen, våning 4

Mail

Redaktör, Moa Paloviita 

tidningen@lupef.se