Den andra september drog höstens novischperiod i gång med dunder och brak. Ett gäng entusiastiska faddrar och oändligt många novischer samlades på Eden för att kicka igång terminens novischverksamhet. Glada miner och nervösa skratt blandades med nyfikna blickar. Som sig bör vid nya möten på outforskade platser, i det här fallet på Eden. De nya studenterna som börjat Pol.kand.-programmet, statsvetenskap, freds- och konflikt och utvecklingsstudier bjöds upp till dans och andra festligheter av Lunds politiska och ekonomiska förening. Och det var många som tackade ja! Det resulterade i en hejdundrande novischperiod med inslag av allt från Harry Potter, hippies och brännboll till tokdans och sångfyllda sittingar. Nya vänskapsband knöts, som förmodligen kommer att förgylla många regniga höstdagar i Lund framöver. Vissa band lär även överleva studenttiden och vara för livet. Efter tre aktivitetsfyllda veckor avslutades verksamheten på Adelgatan 4 med en finsittning på Östgöta nation. Kvällen skimrade bokstavligt talat i guld, ett värdigt slut på en novischperiod som kommer att gå till historien. Deltagandet har aldrig tidigare varit så stort, vilket glädjer mig som ansvarig för novischverksamheten. LUPEFs verksamhet dör dock inte i och med novischverksamhetens sista natt gryr till dag. Det är resor som ska planeras och upplevas. Pubkvällar som ska avnjutas. Föredrag och debatter som ska engagera och upplysa. Förberedelser inför det årliga konventet. Och inte minst planering och utgivning av denna eminenta tidning. LUPEF är en ideell förening som bygger på och utvecklas av dess medlemmar. Utan aktiva medlemmar skulle LUPEF inte existera. Därför är just ditt engagemang viktigt, för att driva verksamheten framåt mot nya horisonter och nya fartfyllda novischperioder.

av Astrid Tronarp

Kålles kommer aldrig bli så hett igen


2 kommentarer

Kommentarer är stängda.