Pengar på gott och ont

När axlar sänks, bänkarna på solsidan blir upptagna och man ständigt besöker väderappen för att se hur många grader det är. Då vet man att våren är påväg. Ljusare morgnar, kvällar och framtid. Det finns inget som säger emot lyckan av ljusare tider, för det kostar väl inga pengar? Sommaren är ju ändå den mest idylliska tiden på året, eller?

Ljuset av musiken

72 timmar och 47 minuter. 1166 låtar. Det är så många låtar jag lyckats samla på mig på spellistan jag gjorde hösten 2016. Att höra en låt spelas som man har ett speciellt minne till är lite som att gå in i ett hus man bodde i när man var liten. Är det inte fantastiskt att man kan ha så starka minnen till en låt?

Jag ler åt krokusen

Klimatet. Pandemi. Krig. Politisk extremism. Inflation. Ofta kan jag känna det, trycket över bröstet som inte vill ge med sig när trycksvärtan är som mörkast på löpsedlarna. Men jag pausar musiken i lurarna och ser – på träden syns små rosa knippen. Det är en klarblå reva bland molnen och stora pölar med ljus på marken. Jag är påväg hem och det är då jag ser dem.

Skånes mest ouppskattade förvaltning

Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och är förmodligen en av Sveriges mest otacksamma organisation. När kommunaltrafiken är en så stor del av många människors vardag är det lätt att minnas när det går dåligt. I min vardag i Skånetrafiken upplever jag motsatsen, och undrar ofta varför fler inte älskar Skånetrafiken.