Skvaller; En symbol för den förlorade generationen?

SVT har ett nyhetsreportage om den fallna generationen. Vi har sämre arbetsmoral än förut, bekräftar utvalda intervjuobjekt på stan. Det sjukanmäls från jobbet på ogiltiga grunder (kanske hjärtesorg eller en förkylning), vilket den medelålders mannen som intervjuas minsann aldrig skulle göra. Det är också generationen av universitetsstudenter som inte kan läsa, rapporterade Sydsvenskan i veckan. Kanske är det av skärmtiden som alltid går upp mot 8 timmar? Jämförelsen av då och nu ledde mig in på spåret av skvaller. Vad passar vår förlorade generation mer än det ytliga skvallret?

Senaste skvallret inom Lupef

Under november finns det lite att se fram emot. Frånvaron av baler, sol och fest gör att Lunds studenter behöver något som distraherar och piggar upp. Därför har Aline Forsström lagt örat mot marken för att sammanställa Lupefs smaskigaste skvaller just nu. Allt kommer från tredjehandskällor så ni vet att det är trovärdigt!

Skvaller – Från vänskap och gemenskap till förnedring och förlöjligande

Tänk vad två terminer uppe på Ekonomicentrum kan göra med en; det kliar i fingrarna att skriva en feministisk undersökande text. Skvaller är en del av vår vardag och förekommer i många olika former. Det kan vara både roligt och spännande, men också smutsigt och skamligt, särskilt när det gäller kvinnligt skvaller. Men hur kommer det sig att just kvinnors skvaller har fått denna negativa laddning? Svaret är, tyvärr, inte överraskande – sexism.

En rapport från kvalborgskön

April, april handlar inte bara om ‘pranks’, utan det handlar också om ‘fools’. Man tror att de största ‘foolsen’ är de som går på spratt, men de stämmer inte. Nej, det är de som frivilligt ställer sig i kö för att köpa biljetter mer än 24 timmar innan dem släpps. Panorama anser att det är viktigt att ge denna grupp en röst och gav sig därför ut för att intervjua några modiga dårar som har valt att övernatta för att norpa några av Västgöta och Hallands nations eftertraktade kvalborgsbiljetter.