Pengar på gott och ont

När axlar sänks, bänkarna på solsidan blir upptagna och man ständigt besöker väderappen för att se hur många grader det är. Då vet man att våren är påväg. Ljusare morgnar, kvällar och framtid. Det finns inget som säger emot lyckan av ljusare tider, för det kostar väl inga pengar? Sommaren är ju ändå den mest idylliska tiden på året, eller?

Ljuset av musiken

72 timmar och 47 minuter. 1166 låtar. Det är så många låtar jag lyckats samla på mig på spellistan jag gjorde hösten 2016. Att höra en låt spelas som man har ett speciellt minne till är lite som att gå in i ett hus man bodde i när man var liten. Är det inte fantastiskt att man kan ha så starka minnen till en låt?

Jag ler åt krokusen

Klimatet. Pandemi. Krig. Politisk extremism. Inflation. Ofta kan jag känna det, trycket över bröstet som inte vill ge med sig när trycksvärtan är som mörkast på löpsedlarna. Men jag pausar musiken i lurarna och ser – på träden syns små rosa knippen. Det är en klarblå reva bland molnen och stora pölar med ljus på marken. Jag är påväg hem och det är då jag ser dem.

Fromm, Carlbring & öl

Den disiga lundakvällen börjar i Lundabryggeriets ölkällare. Ett stenkast från Allhelgonakyrkan, ett ljusår dyrare än Ericssons. Fromm och Carlbring har enats kring ännu en ursäkt för en ölkväll. Galopper skall beställas, recensioner skall skrivas, en vinnare skall koras.

Uttryckets betydelse

Att skriva är kul, likaså ta en öl med kompisarna eller att gå på date med drömpartnern. Men, det är inte alltid det blir helt som man tänkt sig. Det kan ju vara svårt att göra sig förstådd eller uppfattas på det sättet man vill. Ofta funderar jag på hur man egentligen tar makten över sitt eget uttryck?

Kollar DU på skidskytte?

Jag har fått intrycket att folk i det här landet inte förstår skidskyttets egentliga värde. Trots nytt mästerskapsrekord för Sverige under VM i Oberhof har jag inte hittat en enda person att dela mitt lyckorus och analyser med. Jag är trött på att kolla på serier och film för att hänga med i snacket, och tänker därför nu förklara varför du nästa helg bör sitta bänkad framför Vinterstudion.