Öppen fråga till styrelsen: Bryr ni er verkligen om klimatet?

Världen är idag 1,4°C varmare än förindustriell tid, målet för 1,5°C uppvärmning är redan för sent för att uppnå. Klimatkatastrofer blir vanligare och tvingar miljontals att lämna sina hem varje år. I april i år slog dessutom världen värmerekord, och det har alla övriga månader också gjort under året. I samma veva beslutade styrelsen för att revidera Lupefs miljöpolicy. Vi hade hoppats på att det skulle innebära en förstärkning av den, men istället gjordes det motsatta.

Från ’Waterloo’ till ’Voyage’: En hyllning till ABBA

Under Eurovision i Malmö öppnar en pop-up Abba-utställning upp, en hyllning till det vittomtalade bandet och deras vinst för femtio år sedan med låten ”Waterloo” vid Eurovision Song Contest 1974. Med tanke på intresset jag har utvecklat för Abba efter att ha sett och läst mycket om dem i samband med detta jubileum, blev jag väldigt nyfiken på denna pop-up utställning.

Kärleksdoktorerna till er tjänst

I Lupef spirar alltid kärleken, men två månader efter novischperioden, en vild ”sex and the sittning” och en grönskande botanisk trädgård gjorde att vi misstänkte att kärleksproblemen var fler än någonsin… Kärleksgurusarna (läs skvallertanterna) Aline Forsström och Minna Falklöf Malmer har därför stått till er tjänst att svara på allt mellan himmel och jord. Stort som smått, seriöst som tramserier!