Fromm, Carlbring & öl #2

Den soliga majkvällen går av stapeln hemma hos Fromm. Valborg och alla dess tillhörande borgar har lämnat redaktionen luspanka, men ölen måste likväl recenseras! Recensenterna har därför tvingats vända sig till monopolets måttligt billigare utbud och fyra tappra öler har valts ut för inmundigande. Fromm och Carlbring återvänder ‘by popular demand’. Fyra öl har valts, en vinnare skall Coras!

Passionen, politiken och smärtan

Otaliga gånger bönade och bad jag familjens största sagoberättare, min farmor, att återge historien om hur det gick till när min pappas familj kom till Sverige. En för ett barn rafflande historia, med många oväntade vändningar och osannolika bikaraktärer, men som egentligen bara är ett rått, brutalt och smärtsamt porträtt av ett land som fortfarande läker.

Schengen – en vittrande hörnpelare i det europeiska projektet

På Europaparlamentets hemsida går det att läsa: “Schengenområdet är en hörnpelare i det europeiska projektet” och “en av de mest påtagliga framgångarna för den europeiska integrationen”. Efter att ha rest runt i Europa och blivit stoppad på majoriteten av gränserna jag passerade, befarar jag att Schengenområdets glansdagar är förbi. Och jag oroar mig för vad en vittrande hörnpelare innebär för det europeiska projektet.

Fromm, Carlbring & öl

Den disiga lundakvällen börjar i Lundabryggeriets ölkällare. Ett stenkast från Allhelgonakyrkan, ett ljusår dyrare än Ericssons. Fromm och Carlbring har enats kring ännu en ursäkt för en ölkväll. Galopper skall beställas, recensioner skall skrivas, en vinnare skall koras.