Filmtips för dig med fötterna på jorden och huvudet bland molnen

Jag älskar när kultur utmanar verklighetens gränser på ett subtilt och odramatiskt sätt. På ett sätt som vidgar världen, gör den lite mindre förutsägbar och lite mer magisk. Därför har jag skapat en lista med mina filmfavoriter inom magisk realism. Se detta som en guide för dig som genom kultur vill nära ett mer magiskt förhållningssätt till det verkliga.

Från ’Waterloo’ till ’Voyage’: En hyllning till ABBA

Under Eurovision i Malmö öppnar en pop-up Abba-utställning upp, en hyllning till det vittomtalade bandet och deras vinst för femtio år sedan med låten ”Waterloo” vid Eurovision Song Contest 1974. Med tanke på intresset jag har utvecklat för Abba efter att ha sett och läst mycket om dem i samband med detta jubileum, blev jag väldigt nyfiken på denna pop-up utställning.

Kärleksdoktorerna till er tjänst

I Lupef spirar alltid kärleken, men två månader efter novischperioden, en vild ”sex and the sittning” och en grönskande botanisk trädgård gjorde att vi misstänkte att kärleksproblemen var fler än någonsin… Kärleksgurusarna (läs skvallertanterna) Aline Forsström och Minna Falklöf Malmer har därför stått till er tjänst att svara på allt mellan himmel och jord. Stort som smått, seriöst som tramserier!

En fjällvandringsguide

Enda sen barnsben har jag fascinerats av fjällmiljöer, från knotig björkskog i lågfjäll till de karga landskapen på högfjället där bara laven växer, så har jag alltid älskat det. Att fjällvandra har för mig varit en otrolig naturupplevelse, men också ett tillfälle att få reflektera om det mesta, och därför följer här en guide till mina favoritplatser att fjällvandra här i vårt avlånga land, samt lite allmänna knep som kan vara bra att ha om ni springer på en ren.