Bild: Selma Jahic

Vi lever ett liv fullt av små ögonblick av glädje och skönhet. Livet är en ständig resa och varje dag innebär möjlighet till förändring och tillväxt. Att fira livet ger oss möjlighet att uppskatta de små detaljerna som ofta förbises. Det är att omfamna denna eviga förändringsprocess med öppna armar och ett öppet hjärta. Inte minst ska vi uppskatta gemenskapen och kärleken, att samlas med människorna som du tycker om. Ett förgyllt liv med minnen från de allra finaste stunderna, det är precis vad vi människor strävar efter.

Minnen är något som följer med oss livet ut. De kommer med sina utmaningar och prövningar, men blir en rikedom vi kan återanvända till när vi behöver som mest tröst, eller varför inte inspiration. Lär dig av dina misstag, du har ändå övervunnit hinder under vägens gång. Att fira livet handlar om att vara tacksam för det du har, att inte snåla med tacksamheten. Det är en känsla som ger tillfredsställelse och ödmjukhet inför det liv vi lever, som kanske inte alltid är en dans på rosor. Uttryck din kreativitet och passion, det kanske påminner dig om att inte bara ägna dig åt arbete och plikter utan också avkoppling och glädje. Glädjen skapar i sin tur en rik och levande mosaik av livet.

Livet är för ovisst för att inte fira och det är ett sätt att omfamna denna osäkerhet. Att leva i nuet och fira varje dag är ett sätt att tackla den okända framtiden med både mod och otrolig förväntan.

“I ålderskrisens vindlande Lund,

Finns en styrka, någon typ av visdomsgrund,

Mognad sipprar som vatten genom kullersten

Kanske är det här äventyret börjar igen?”

Våra drömmar spirar som höstlöv. Försök att omfamna alla olika nyanser, från de ljusaste ögonblicken till de mest utmanande stunderna. Livet är en resa, som är värd att fira.

Låt framtidens sidor vara ljust skrivna. Det finns ingen universell definition av vad meningen med livet är. Våra värderingar, mål och uppfattningar om meningen med livet skiljer sig åt så pass mycket, och jag tror att mänsklig lycka är en komplex och subjektiv upplevelse. Lyckan kommer inifrån och varierar från person till person, men trots detta finns det några gemensamma teman och element som många människor anser vara viktiga för ett gott liv. Jag och mina vänner som lever ett studentliv uppskattar saker som frihet, möjligheter och ansvar. Man värdesätter denna period i sitt liv, men på samma sätt kan det vara den tuffaste av dem alla. Kursbelastning, tentor och uppgifter kan skapa stress och ångest. Känslan av att studera något i tre år men ändå inte veta säkert om det är vad man vill göra i framtiden. Man bygger upp en oro trots att man oftast ångrar det man inte gjorde, sällan det man gjort. Fira livet och njut istället. För vi lever ändå the good life.


Panorama är en politiskt och religiöst obunden studenttidning och de eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Fredrike Broomé, Skribent