I denna grådassiga “pre-spring” period ägnar vi alla oss åt att leta med ljus och lykta efter spänningen i vardagen och finna de små, små guldkorn som kan förgylla livet en gnutta. Det kan vara en härlig maträtt, en viss färg, ett karaktärsdrag, kategorin är stor. Samtidigt finns det också de saker som uppenbart tappat sin glans och sin charm och vars tid har passerat, Melodifestivalen kan vi alla enas om tillhör denna kategori.

För Panorama är det av högsta angelägenhet att ta reda på vad som är trendigt denna våren och vi har gjort observationen att det helt enkelt är otroligt “inne” med “inne- och utelistor” igen. Det härliga med denna hobby är att vem som helst är kvalificerad att göra listiga trendspaningar och sammanställa en egen lista, busenkelt helt enkelt. Panoramas inne och utelista är inte baserad på varken empirisk fakta, kvalitativa intervjuer eller förnuft, bara ren och skär gammal magkänsla.

Innelistan

Mob wife
Den 1 januari 2024 slängdes alla på TikTok ut sina läderjackor och satte på sig sina pälsjackor (som de hade köpt secondhand). Under den stora fasaden av päls, har de också slängt på sig en tröja med leopardmönster och tajta (men inte skinntajta) byxor. Trenden ‘Mob Wife’ fått alla att se ut som att de har stigit ut från The Sopranos. En glädje för många killar, som alltid har haft en crush på Carmela Soprano.

Muffins
Muffins har varit i en svacka de senaste tio åren. Under det tidiga 2010-talet så förekom de oftast i formen av cupcakes, vilket är den underlägsna versionen av bakverket. Under 2024 kommer vi ha lämnat cupcaken i den förgångna och tar oss an muffinsen i dess olika smaker; citron, choklad och hallon. Bakverket är även optimalt att transportera.

Norge
Norge kommer vara ‘hotspoten’ den här sommaren. Med sina höga toppar och låga dalar, kommer landet att vara det mest trendiga resmålet år 2024. Se bara Mollys text, samt Minnas reseguide

 • Salsicciapasta
 • Åka till Norge
 • Vandra i naturen
 • Laga komplicerade recept
 • Kikärtor
 • Piercingar
 • Vara hurtig
 • Äta soppa
 • Veckohandla
 • Skriva dikter
 • Virka / sticka
 • Ha många hobbies
 • Hinge istället för Tinder
 • Kolla på handboll
 • Vasaloppet
 • På spåret
 • Vara bra på matte
 • Säga saker som får dig canceled
 • Kebnekaise
 • Läsa fristående kurser
 • Husmanskost, typ köttbullar och stroganoff
 • Samir och Viktor

Utelistan

 • Vara politisk korrekt
 • Chark
 • Att frysa / inte klä på si
 • Bus (brun utan sol)
 • Bäst i test
 • Slinga håret
 • Tinder
 • Ha många bollar i luften
 • Göra sina naglar på salong
 • Använda värme på håret
 • Gbgs nation
 • Plugga på SOL
 • Komplicerad hudvård
 • Fingervantar
 • Falafel

Panorama är en politiskt och religiöst obunden studenttidning och de eventuella åsikter som uttrycks är skribenternas egna.

Aline Forsström, Skribent

Fredrika Andersson, Skribent