Vad gör du en torsdag kväll?

A. Du gör aldrig bara en sak! Det sista du gör är iallafall att sitta hemma och kolla på serier.
B. Du är någonstans där du kan träffa folk. Ofta på Arimans, men alltid med ett nytt gäng.
C. Du sitter på tåget på väg hem. Långhelg med mamma är ju så mys.
D. Du jobbar nation! Sittning, pub, klubb, you name it, du knegar. 

Vad har du i matlådan?

A. Det beror på årstid men alltid något fräscht. En linsgryta sitter sällan fel. 
B. Du kör din lunch på språng, det viktigaste är att den inte förtärs i ensamhet!
C. Du har sällan mycket fräscht i kylskåpet. Pasta pesto funkar fint annars Grönt och gott.
D. Du har ingen matlåda. Du käkar lunch på nation!

Var bor du?

A. Du har en fräsch loftlägenhet på Vegalyckan som du fick med novischlotteriet. 
B. Du bor i korridor! Finns inget roligare än TDC och mingel vid spisen
C. Du bor i ett pentryrum men du är sällan där. 
D. Nation såklart!

Var brukar du plugga?

A. I tysta salen på Universitetsbiblioteket eller Eden! Där kan man koncentrera sig.
B. Någonstans där det är mycket folk. Ofta Eden men nere i caféet. 
C. På tåget!
D. Hemma på nationen <3

What’s in your bag?

A. Frågan är what’s not in your bag? Du har alltid matlåda, kaffetermos, vattenflaska, pennskrin och diverse annat livsnödvändigt som nagelfil och plåster.
B. Det viktigaste är mobilen och tillhörande laddare. Du måste alltid vara kontaktbar!
C. Hela ditt liv ryms i din lagom stora weekendbag.
D. Vad som finns i väskan är inte så noga, så länge det är en tygkasse med nationens logga på!


Flest A – Prestationsprinsessan
Du har alltid många järn i elden! Dina prestationer behöver inte alltid innebära högsta betyg på tentan (trots att detta oftast är fallet). Du är en engagerad och driven mångsysslare som gör allt från att ägna dig åt föreningsliv, festande och minglade till tentaplugg, träning och matlådelagning. Hur bär du dig åt? Folk har liknat dig vid American Psycho och du hade tagit åt dig om Christian Bale inte varit snygg! Helt ärligt förstår du inte själv hur du gör det men du har en aning att mentala sammanbrott inte är lika vanligt förekommande hos gemene man som hos dig själv. 

Flest B – Networkaren
Alla känner apan, apan känner ingen. Det må stämma in på somliga it-girls men inte på dig! Du känner nämligen alla. Livet och framförallt studenttiden är för kort för att bara socialisera sig med själarna på Eden. Du minglar mer än gärna på Arimans, Coop, gymmet eller varför inte ungdomsmottagningen? Studentlivet handlar ju trots allt inte bara om att skaffa en utbildning utan även om att knyta kontakter inför det annalkande arbetslivet. Detta faktum är du väl medveten om. Det är också anledningen till att du har 200 kontakter på LinkedIn. 

Flest C – Hemvändaren
Du är alltid på språng! När Covid-19 bestämde sig för att flytta allas klassrum till zoom var du den första att packa ner det klassrummet i din resväska och fara hemåt. Innan dess var du den första att åka hem för påsk, jul, kristi himmelsfärd, din mosters födelsedag och nya grannens inflyttningsfest. Det är inte för att du inte gillar Lund. Det är en mysig stad och du uppskattar hur “gullig” den är, men bristen på en större vattensamling än Sjön-Sjön gör att det kryper lite i kroppen på dig. Studier kan man ägna sig åt i en tågvagn och det är ju faktiskt lättare att koncentrera sig på plugget när man slipper tänka på matlagning och tvätt.

Flest D – Nationstorsken
Du brinner för studentlivet. Oklart om du faktiskt flyttade ner till Lund för att utbilda dig. Du hade mest hört att nationslivet var fett! Därför valde du en kurs som du tyckte verkade semi-intressant och relativt kravlös, packade ner ditt bästa humör, och begav dig. Antagligen hade du en specifik nation i sikte långt innan du tog dina första kliv i Lund. Ditt första möte med denna nation blev därför vad som närmast går att likna vid en arbetsintervju. Du vill och ska ägna dina år i Lund åt att servera billiga shots till utklädda 25-åringar, svabba golv mitt i natten, dricka okänd dryck ur en kastrull i ett korridorkök och klättra i hierarkin för att slutligen nå toppen. 


Panorama är en politiskt och religiöst obunden studenttidning och de eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ingrid Norén, skribent