Magdalena Andersson, socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson framstår allt mer som ”kvinnan med guldbyxorna”, som har fickorna fulla med pengar. För hur ska vi skattebetalare annars förstå socialdemokraternas skuggbudget? Hur ska vi förstå att socialdemokraterna lovar reformer för pengar de inte har? Hur ska vi förstå att socialdemokraterna säger sig vilja satsa på företagsamhet, ungdomar och jobb, samtidigt som deras förslag stryper tillväxt och jobb, samtidigt som ungdomar och arbetslösa hänvisas till arbetsmarknadspolitiska åtgärder istället för riktiga jobb? Och vem gynnas av att socialdemokraterna ökar antalet platser på universitet och högskolor för att minska ungdomsarbetslösheten? Högre utbildning behöver höja sin standard, inte sänka den.

Av: Eva Svendén


I sin skuggbudget höjer Socialdemokraterna restaurangmomsen från 12 till 25 procent. Det ger Sveriges företagare en ökad kostnad med ca 6 miljarder. Socialdemokraterna höjer också arbetsgivaravgiften för unga med närmare 14 miljarder. Socialdemokraternas skuggbudget innebär totalt en kostnadsökning på 20 miljarder i högre lönekostnader för svensk företagsamhet.

Dessa skattehöjningar slår direkt mot dem som Magdalena Andersson (s) och socialdemokraterna säger sig vilja värna nämligen de mest utsatta unga personerna, vars lönekostnad med höjd arbetsgivaravgift överstiger värdet av det de producerar.

Trots att det är praxis att budgeten omfattar flera år, gäller förslaget bara för 2014, följande år finns inte med. Socialdemokraternas budget blir därför oseriös och svår att ta på allvar.

Ännu ett frågetecken gällande Socialdemokraternas trovärdighet rör det femte jobbskatteavdraget. Partiet har sagt att de accepterar det femte jobbskatteavdraget. Men i sin budget säger socialdemokraterna nej till avdraget! Därmed ”fixar” Socialdemokraterna 12 miljarder kronor, pengar de vill finansiera sina föreslagna reformer med. Problemet är bara att det är 12 miljarder som Socialdemokraterna egentligen inte har!

Socialdemokraternas skuggbudget ökar inte bara företagens kostnader utan stryper också tillväxt och jobb och erbjuder ungdomar åtgärder istället för riktiga jobb. Deras skuggbudget är dessutom finansierad med pengar som inte finns! Oseriöst och respektlöst av ett parti som gör anspråk på att regera!