Bild: VintageBlue/pixabay

Nästan alla tjejer jag känner är sköna tjejer.  De gillar fina Sofia Wood – middagar och resor till Berlin. Sköna tjejer med lagom mycket smink som inte bryr sig när deras killar kommer hem sent och aspackade.  Den sköna tjejen bör inte förväxlas med pick-me-tjejen. De sköna tjejerna är feminina och har inget behov av att vara en av killarna. De har däremot ett behov av att inte vara en psykopatisk tjej. I relation till killar ska de inte alls ska vara kontrollerande, utan bara så skön och easy going. Att vara en skön tjej är inte något man föds till, utan något man måste lära sig. Det är ett mantra man upprepat om och om igen. Obryddheten i att inte sminka sig och ha på sig sina enfärgade kläder som nästan aldrig är tighta, att inte ställa krav på folk utan istället vara konstant accepterande. Aldrig uppenbart attraktiv utan alltid i girl next door – stuk. Det är liksom en självvald fulhet, varför ska man ha på sig jeans under en klänning och blå eyeliner? När man kan välja att vara snygg i ett silkigt linne och bra bronzer. 

All ansträngning i att få det att verka som att man inte alls anstränger sig, har jag nu, till min förskräckelse, upptäckt var helt i onödan. Killar gillar inte sköna tjejer? Inte ens hipsterkillarna. Alla killar gillar tjejer som ställer krav och vill att de ska vara hemma i tid. Någon som skapar struktur och håller reda på sin pojkvän. Smala blonda tjejer med stora bröst. Som en sexig mamma. Jahopp. Jävligt snopet. Det är tydligen vi som varit dumma och trodde vi kunde nischa oss. Det tråkiga är att man inte helt plötsligt kan bli strukturerad och börja gå bärsärkagång om man inte får sin killes lösenord. Om (när?) jag börjar klä mig i blazers och dyson airwrapar håret kommer alla tro att jag fått en psykos. Lyckligtvis har några killarna gjort samma misstag. Den manliga motsvarigheten ligger i carhartt byxor, hår som saknar gele och konstiga second hand skjortor. De gymmar aldrig utan läser Dostojevskij istället. De vill bara dricka öl och lyssna igenom sina daily mix- listor. De sköna tjejerna har inget verkligt intresse i de obrydda killarna heller, de vill ju hellre ha en muskulös kille med snyggt hår och kostymbyxor. 

Det låter ju onekligen som att varken de sköna tjejerna eller de obrydda killarna har något behov av varandra i form av en partner. De sköna tjejerna som bara verkar vilja ta livet som det kommer och de obrydda killarna som inte vill anpassas. Men, dessa två grupper är inte heller ett undantag från allas våran dejtingfeber . Vi har målat in oss i ett hörn, vi sköna tjejer och vår manliga motsvarighet. Och nu blir vi så illa tvungna att välja varandra. De Dostojevskij-läsande killarna och tjejerna med avskavt nagellack. De s.k. psykopatiska tjejerna och jobbiga killarna däremot! Dom har inga inmålade hörn utan ett helt rum till sitt förfogande. Snygga tjejer med koll på sina killar och snygga killar som det blir någon ordning på. 

Panorama är en politiskt och religiöst obunden studenttidning och de eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna

Agnes Bengtsson, skribent

Kategorier: Krönikor