I mars månad tillträde jag som redaktör för Panorama. Ett tidskrävande, men ack så stimulerande uppdrag. Förutom att skriva och korrekturläsa har det blivit många telefonsamtal, vissa märkligare än andra. Det i särklass märkligaste samtalet kom från en något till åren kommen dam en måndagsmorgon klockan åtta.

Av: Erik Hellqvist

Ring, ring!

”Hej det är Erik.”

”Jaa hallå är det Panorama?”

”Ja det stämmer bra.”

”Jaha vad bra, jag skulle nämligen vilja förnya min prenumeration av Panorama.”

”Öhhh… vi skickar inte ut Panorama i brevlådan längre.”

Till saken hör det till att det allra första numret av Panorama skickades ut till alla LUPEF-medlemmar i brevlådan, men på grund av studenters benägenhet att bo på platser de inte är skrivna på valde redaktionen att inte fortsätta med postutskicket. Kunde det möjligtvis vara så att damen som nu ringde tillhörde den skaran som fick det första numret i brevlådan, uppskattade tidningen så pass mycket att hon nu tog sig tid att ringa mig för att säkerställa att hon skulle få tidningen direkt hemskickad?

”Men jag har ju alltid fått Panorama i brevlådan…”

Jag börjar förklara. Att det första numret skickades ut men att de senare numren har vi delat ut på andra sätt. Om hon ville ha ett exemplar av vårt senaste pappersnummer skulle hon kunna ta sig till Eden och hämta ett där.

”Eden!?”

”Ja Eden, du vet statsvetenskapliga institutionen i Lund.”

”Men jag kan ju inte ta mig till Lund… Jag är ju blind!”

Jag är tyst en stund innan jag får fram ”Öh, du har nog ringt till fel Panorama.”

Samtalet avslutas. Jag går upp ur sängen, sätter mig vid datorn, undrar i förbifarten hur den synskadade kvinnan fick tag i mitt nummer och börjar googla. Yrvaken och förvirrad kan jag konstatera att det finns två tidningar med namnet Panorama. Skillnaden dem sinsemellan är att den ena är en studenttidning som främst berör politik, den andra är gjord i punktskrift och beskriver bla kändisars ansiktsdrag.  Problem som uppstår om man inte googlar tillräckligt…

Men denna lilla anekdot vill jag passa på att tacka alla skribenter och läsare för denna termin och önska alla en trevlig sommar!

Av: Erik Hellqvist

Kategorier: Krönikor

6 kommentarer

Kommentarer är stängda.