Text/foto: Utbildningsutskottet

Onsdagen den 14 april var en hektisk dag. Först anordnade kårerna runt om i Lund en tyck till-dag, och LUPEF höll i trådarna på Eden. Senare på kvällen gästades LUPEF av två lundensiska statsvetaralumner från Öhrlings PriceWaterHouseCoopers.

Tyck till-dag

Under onsdagen den 14/4 anordnade Lupef en ”Tyck till-dag” på Eden tillsammans med kårerna runt om i Lund. Syftet var att uppmärksamma brister i utbildningen men också att få studenter att tänka till om hur just deras utbildning egentligen är utformad. Dagen var lyckad och vi fick ihop många förslag på vad som kan förbättras. En lista kommer att sammanställas med de mest framstående bristerna som kommer att tas upp inför institutionsstyrelsen och självklart kommer vi att uppdatera er om hur processen går. Sammanlagt så var det roligt att höra av er studenter vad ni tycker om er utbildning och annat, och hoppas att fler tänker efter och väljer att tycka till inte bara när vi sitter på Eden, utan närhelst det tycker upp något som är värt att tycka till om, i Lund och i världen.

Alumniföredrag

Senare på kvällen fick Lupef  besök av två statsvetare från Öhrlings PriceWaterHouseCoopers. Trots en liten skara människor som valde att komma  så blev det en väldigt lyckad kväll och alla som var där kände nog att sin bild av arbetsmarknaden klarnade. Vi fick höra om deras bakgrund från Lunds universitet som statsvetare och hur de sedan kom att jobba på just PwC och komrev som är den underavdelning de arbetar inom. Vidare framhöll de den analytiska förmågan som man lär sig genom att studera statsvetenskap och att alla timmar man har spenderat med Lundquist’s böcker var något man hade otroligt stor nytta av inom arbetet. Några av arbetsuppgifterna som de berättade om innefattade revisions- och konsultverksamhet vilket innebär granskning av olika verksamheter, kommuner osv. Att snabbt kunna tillgodose sig information ansåg de vara det viktigaste de hade lärt sig genom sina studier.

Föredraget är en del i LUPEF:s Alumniverksamhet som startade i höstas, då vi fick besök från Riksbanken. Vi har som mål att genomföra ett föredrag per termin, där studenter får träffa representanter från arbetslivet som tidigare studerat i Lund och vill dela med sig av sina erfarenheter. I vår kommer vi bjuda in till ännu ett alumnimöte, i maj, där studenter kommer få chansen att tillsammans med alumnerna lyssna på ett intressant föredrag och sedan mingla med varandra för att få tips, idéer samt knyta kontakter. Mer information om detta kommer snarast.

/Utbildningsutskottet