En ny tradition i det svenska samhället om att skapa kärlek mellan människor

I Sverige har det funnits en känslan om att vi ska behandla andra människor som medmänniskor. Det är en stark känslan som är nyttig för var och en. Den ger möjlighet till andra nå sina drömmar, utveckla sig och leva med glädje.

För att kunna förstå kärleksbegreppet mellan människor måste man börja med att se hur vi påverkar andras liv genom vår kärlek. Rapporter från media tydligör detta: när en människa får stöd med psykiska, sociala och existentiella understryker deras glädje det faktum att vi kan göra skillnad med vår kärlek. Kärlek underlättar delaktighet. Kärlek lyfter fram människans önskningar. Är det inte dags att vi skapar en ny tradition i Sverige? Människor spenderar massor av pengar för bevarandet av tradition. Pengar som kunnat gå till andra saker. Ingenting är vackrare än den stunden vi räddar ett liv genom en insats av kärlek. En avgörande utgångspunkt för vårt samhälle är principen om alla människors lika och höga värde. I FNs allmänna förklaring om de mänskliga rättigheter från 1948 inleds den första artikeln med följande formulering:

Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

Vi människor är olika i alla sammanhang. Vi är alla unika och det är inte en slogan. En ny tradition av att främja kärlek mellan människor iskulle innebära att Sverige blev ett historisk land. Vi kommer att bevara den traditionen efter varje generation. Vi kommer automatiskt bevara den nya traditionen. Varje människa har rätt att bevaras på bästa sätt. Vår planet har inget värde om vi inte eftersträvar att bevara de människor som har levt på den oavsett hudfärgen, bakgrunden och tror. Inte en tror eller ideologi som förhindra andra människors möjligheter. Vår planet tillhör alla.

Kategorier: Krönikor

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.