Din tid som student är en möjlighet att forma en ny identitet. Men vem vill du egentligen vara och hur ska du navigera dig i denna nya, främmande miljö? Faktumet är att det står skrivet i stjärnorna, och i detta fall även i vart du går för att köpa nattamat efter din första utekväll. Redan då kommer din framtida persona att uppenbara sig. Nyfiken? Detta horoskop innehåller allt du behöver veta om dig själv inför de kommande åren. 


Sesam

Du tar en omväg till Sesam innan du återvänder hem till din nybäddade säng med lakan så spända att man kan balansera ett mynt på högkant ovanpå dem. Med din sprillans nya kurslitteratur och små färgkoordinerade post-it-lappar kommer du imorgon att blända dina kurskamrater. Ett intryck som lika snabbt raseras när de ser dina betyg. Inspirerande citat ovanpå en svartvit bild pryder skrivbordet på din nya Macbook. Du tycker att det viktigaste med nattmaten är att den serveras på ett rent bord och att du kan fylla på ditt vattenglas ur en behållare köpt i en inredningsbutik. Du tänker minsann inte ta några risker. 


Vagnen

Ditt nya korridorsrum är redan fyllt av “ta med”-behållare från diverse restauranger och caféer. Du lever på språng och värderar tempo mer än någonting annat. Dina universitetsår kommer kännetecknas av effektivitet, såväl i grupparbeten som i sänghalmen. Du använder inte airpods för att se cool ut. Du använder airpods för deras smidighet och funktionalitet. Du har varken tid, lust eller ork att köa för din rulle.


Salehan

Du tycker att den översta biten på moroten är den bästa eftersom “det säkert är bra att äta lite jord då och då”. Genom din gymnasietid har du alltid varit den som är lite udda och likaså kommer detta forma din studentpersona. Lärare kommer att tyst sucka innan de besvarar dina obskyra frågor och dina medstudenter kommer att låtsas vara fascinerade över dina tvivelaktigt relevanta frågeställningar. Om du tror att Salehan är det bästa sättet att hämma fyllehungern på, så tror du antagligen på horoskop.


Lundafalafel

Du går till Lundafalafel för att det är det säkra valet. För att inte trampa på några tår beställer du en vanlig falafel och säger inget om att du egentligen inte tål gluten. Du kommer vara tidig till varje föreläsning de kommande tre åren för att ingen ska ta din plats, längst bak till vänster. Din sympatiska opersonlighet yttrar sig i dina genomsnittliga betyg och din förmåga att hålla med precis lagom mycket och ofta. Sakta men säkert kommer du börja snusa Lundgrens. Du är inte ens beroende av nikotin, du vill bara kväva känslan av att det är ditt fel att dina föräldrar skiljde sig. Ingen kan väl tycka illa om någon som föredrar Lundafalafel?


Challes

Din studietid kommer att präglas av din förmåga att skapa många och grunda relationer till dina medstudenter. Du går till Challes för din första post-alkohola pizza – inte för att du vill fylla din mage utan för att fylla ett tomrum. För trots att du är den som känner alla och är ett bekant ansikte på föreläsningen så har du inga riktiga kompisar. Uttrycket “alla känner apan men apan känner ingen” karaktäriserar precis den anledning till att du sökte in till universitetet från första början. Du är inte ens hungrig, du behöver bara någon att prata med.


Mårtens

Du är inte som alla andra. Innan du ens förtärt en flottig festmåltid på fyllan i denna stad har du bestämt dig: Mårtens är bättre än Sesam. När dina vänner beger sig till Sesam så vägrar du. Ditt liv osar antikultur. Du läser inte ens pol-kand eller freds och är nästan lika stolt över din status som frikursare som du är över din androidtelefon. Med PDF-versionen av all kurslitteratur kommer du imponera dina kompisar genom att faktiskt lämna in dina tentor. Wake up sheeple!



Panorama är en politiskt och religiöst obunden studenttidning och de eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Oscar Sundkvist Lundberg, skribent
Kategorier: Krönikor